• Op werkdagen Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
 • Niet goed? geld terug
 • Achteraf betalen
 • Kies eigen bezorgdatum

Panty

Artikelen 1 tot 21 van 89 in totaal

per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 89 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Panty Power

De panty pas in 1967 op de markt in de flower power of hippie tijd. De tijd van seksuele revolutie en vrijheid. In deze tijd waren de mini rok en het mini jurkje erg populair. Het voordeel van pantys is dat het een dunne maillot is, een nylon kous met broekje ineen. Hierdoor zijn pantys natuurlijk ideaal om onder een mini rok of mini jurkje te dragen. De lange kous, die gedragen wordt met jarretels, verdween vrijwel volledig uit het modebeeld. Een panty wordt veel comfortabeler gevonden en is gemakkelijker aan te trekken.

Tegenwoordig zijn er diverse soorten pantys op de markt gekomen, zoals de;

 • klassieke panty,
 • netpanty,
 • corrigerende panty

De dikte van de panty 

Deze verschillende soorten pantys zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en in diverse diktes. De dikte van de panty wordt aangegeven in denier. Denier is een eenheid voor lineaire massa, gebruikt voor om de fijnheid van garen of vezels te meten en aan te geven. Een dikte van 20 denier is een kleine massa en is dus heel fijn en doorschijnend. Een dikte van 80 denier heeft een grote massa en is qua dichtheid bijna vergelijkbaar met een maillot.

Vaak is het broekje van een panty dikker, omdat dit extra stevigheid nodig heeft net als de tenen en soms de gehele voet. Deze plekken moeten meer wrijving aankunnen. Soms werkt het broekje ook corrigerend en is daarom niet alleen dikker, maar ook voorzien van extra elastaan.

Panty maten

Panty maten worden soms anders aangegeven dan mensen doorgaans gewend zijn bij kleding. Zo wordt de maat soms met een getal in plaats van een letter aangegeven en dan bedoelen we niet maat 38, nee we bedoelen maat 2, 3 of 4. Deze maten staan ongeveer gelijk aan maat S, M en L. Onder onze artikelen staan maattabellen afgebeeld om het kiezen van de juiste maat te vergemakkelijken. Je kunt ook altijd mailen of bellen met de klantenservice.