• Op werkdagen Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis
  • Niet goed? geld terug
  • Achteraf betalen
  • Kies eigen bezorgdatum

Sport BH's

19 artikel(en)

per pagina

19 artikel(en)

per pagina

Sport BH

De Sport BH is een speciaal ontwikkelde bh om de borsten goed te ondersteunen tijdens het sporten. Tijdens het sporten bewegen de borsten heen en weer door het schokken van het lichaam. De borstspieren lopen onder de borsten door waardoor ze zichzelf niet kunnen ondersteunen. Sporten kan hierdoor erg onprettig zijn en zelfs schadelijk voor het borstweefsel en de ligamenten. De sport bh, of de sportbeha, biedt de juiste ondersteuning en comfort tijdens het sporten.

Het meerendeel van de vrouwen ervaart ongemakken of zelfs pijn tijdens het sporten, daarom wordt de sport bh aangeraden door doktoren. De sport bh met beugel wordt echter afgeraden.

Verschillende soorten

De sport bh bestaat in verschillende modellen en types en bij Lingerie-Heaven vind je ze ook nog eens in verschillende kleuren. We hebben erg mooie sport bh's, die ook als top gedragen kunnen worden tijdens de workout. Je kunt al deze mooie en comfortabele sport bh's onderverdelen in 2 soorten;

  • compression-type
  • encapsulaiton-type

Het compression-type sport bh is gemaakt voor lichte sporten, die vragen om een luchtige bh en lichte ondersteuning, zoals wandelen of yoga. De bh druk de borsten tegen de ribbenkast, zodat ze minder meebewegen bij een lichte workout.

Het encapsulation-type sport bh is speciaal ontwikkeld voor de zwaardere sporten, zoals hardlopen en paardrijden. De cusp zijn duidelijk gescheiden van elkaar en drukken de borsten afzonderlijk van elkaar tegen de ribbenkast. Dit zorgt ervoor dat de horizontale beweging in mindering wordt gebracht

De bandjes van de sport bh zijn net zo belangrijk als goede cups en zijn onder te verdelen in de volgende soorten;

  • normale
  • gekruiste
  • racerback
  • of multistraps


De bandjes helpen de cups steun te geven aan de borsten, ze houden de cups als het ware omhoog. De bandjes zijn daarom vaak breed, stevig en verstelbaar. Gekruiste of racerback bandjes kunnen de sport bh extra steun doen geven.

Welke maat sport bh is het beste voor jou?

Bij het vinden van een sport bh is het van belang dat je de bh past. Daarom adviseren wij meerdere maten te bestellen om te passen. De verkeerde maat kun je terugsturen (retourkosten zijn voor eigen rekening). Onder ieder artikel staat een maattabel, het verstandig naar de maattabel te kijken en je maten op te nemen. Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste maat sport bh? Mail of bel gerust met de klantenservice!