SALE - PROFITEER NU 

BH maat berekenen

Je bh maat bestaat uit twee elementen:

De omvang van je borsten wordt aangeduid met een nummer. Het betreft de onderwijdte van de borsten in centimeters. De letters gevende bovenwijdte aan van je borstomvang aan in centimeters. Middels ondertaande stappen bereken je eenvoudig de juiste maat uit voor jouw bh.

1. Onder borstomvang opmeten:

Allereerst begin je de onder borstomvang op te meten. Dit doe je door de omvang op te meten net onder je borsten. Belangrijk is dat je jezelf goed ziet en je het meetlint recht over je rug plaatst. Zorg ervoor dat het meetlint niet te strak en niet te los over je lichaam plaatst. Het aantal centimeters dat je hebt opgemeten geeft de grootte van de borstband aan. Bijvoorbeeld: minimaal 60 en maximaal 135 cm.

2. Cupmaat opmeten:

Als tweede stap ga je de bh maat berekenen. Dit doe je door jouw borstomvang op het volste punt op te meten, ter hoogte van je tepels. Ook hiervoor dien je het meetlint niet te los of te strak om je lichaam te plaatsen. Ga eventueel voor de spiegel staan om te kunnen zien of het meetlint recht geplaatst is.

3. Bekijk nu de maattabellen

Nu je de onder borstomvang en de cupmaat hebt opgemeten kan je per merk de maattabellen bekijken welke bh maat je moet hebben. Let op: niet elk merk heeft dezelfde maatvoeringen. Bekijk dan ook altijd eerst goed de maattabel van je favoriete merk. Kom je er even niet uit? Onze klantenservice help je graag op weg bij deze keuze van de juiste bh maat.

Hoe moeten de bh-bandjes zitten?

Wat veel vrouwen niet weten is dat de bh-bandjes erg bepalend zijn voor een goede ondersteuning. Het is daarom goed om te weten hoe je deze bandjes moet plaatsen. Lopen je bandjes op je rug parallel met de cups, dan zitten je bh-bandjes goed. Bij een nieuwe bh is het goed om te weten dat hij echt goed zit wanneer je deze met de buitenste haakjes kunt dichtdoen. Daarna moet er nog ruimte tussen de bh-band en rug overblijven voor twee vingers. Bij een goed zittende bh merk je dat je goede ondersteuning hebt en de bandjes niet in je huid snijden.

Hoe moeten de cups zitten?

Bij een goed zittende bh zitten je borsten volledig in de cups. Bij het aantrekken van je bh kan je eventueel je borsten optillen om ze vervolgens in de cups te leggen. Steken je borsten aan de boven- of zijkant van de cups uit, dan geeft dat aan dat je te kleine cups hebt. Wanneer de beugels van het tussenstuk van de cups vlak tegen je huid liggen en geen drukkend gevoel geven heb je een goede cupmaat.

Een goede bh-maat is belangrijk

Ontzettend veel vrouwen dragen een verkeer bh maat. Slechts 20% van de vrouwen hebben een goede bh-maat. Het dragen van een een goede maat bh is niet alleen comfortabel, het heeft ook invloed op je gezondheid en decolleté. Het dragen van een bh in de juiste maat geeft een goede ondersteuning waarmee je de vorm van je borsten benadrukt. Het dragen van een verkeerde maat bh zorgt voor minder ondersteuning dat kan lieden tot rugklachten. Doordat de meeste vrouwen het grootste deel van de dag een bh dragen is het belangrijk om de juiste bh maat te berekenen om klachten te voorkomen.